Lymfeterapi

Ingrid Steen er sertifisert i Komplett Fysikalsk Lymfødembehandling


Dette er behandling som kan være nyttig blant annet ved:

- Lymfødem

- Lipødem

- Migrene

- Fibromyalgi

- En del smertetilstander


HVA ER LYMFETERAPI?

Lymfeterapi er satt sammen av


  1. Lymfedrenasje
  2. Kompresjonsbehandling med bandasjer eller strømper
  3. God hudpleie
  4. Aktivitet


Lymfedrenasje hjelper lymfesystemet å frakte bort væske fra vevet, når noe gjør at lymfesystemet ikke fungerer som det skal. Årsakene kan være flere. Den vanligste årsaken i den vestlige verden er hvis lymfeknuter fjernes i forbindelse med en kreftsykdom. 


Hvis lymfeknuter er fjernet, eller lymfesystemet har svakheter, kan man få lymfødem. Vi har flere hundre lymfeknuter i hele kroppen, men aller flest på hals, i armhulene og lyskene. Lymfesystemet ligger stort sett parallelt med blodårene, og har en viktig oppgave i å rense og å frakte slaggstoffer


Lymfedrenasje reduserer hevelse i vevet. En hoven arm, ben eller andre deler av kroppen kan være smertefull, føles tung og/eller redusere funksjon. 


Etter en manuell drenasje brukes kompresjon for å opprettholde og støtte kroppen i å frakte lymfen bort fra den delen av kroppen hvor hevelsen er. 


Lymfedrenasje viser også en god reduksjon i symptomer effekt hos dem som er rammet av lipødem - en tilstand hvor en type fettvev hoper seg opp noen steder på kroppen. Man er usikker på årsak, men det anses å være en betennelsestilstand i vevet. Det ses også å være en arvelig komponent. Også ved lipødem er kompresjon og aktivitet en god metode for å dempe smertene og bedre funksjon i hverdagen. 


Manuell lymfedrenasje har også vist effekt ved en del smertetilstander, som migrene og fibromyalgi.


Jeg er godkjent behandler i komplett fysikalsk lymferapi, og kan hjelpe og veilede deg i både lymfedrenasje, kompresjonsbehandling og aktivitet.

Meld deg på nyhetsbrevet for påfyll av kunnskap

og tilgang på ekstra tilbud!