Lymfeterapi

Ingrid Steen er sertifisert i Komplett Fysikalsk Lymfødembehandling


Dette er behandling som kan være nyttig blant annet ved:

- Lymfødem

- Lipødem

- Migrene

- Fibromyalgi

- En del smertetilstander


Velkommen til Langbrygga 13, i 4 etg,

hos Fysio og Lymfeterapi.

 Bookinger gjøres via deres nettsider

HVA ER LYMFETERAPI?

Lymfeterapi er satt sammen av


  1. Lymfedrenasje
  2. Kompresjonsbehandling med bandasjer eller strømper
  3. God hudpleie
  4. Aktivitet


Lymfedrenasje hjelper lymfesystemet å frakte bort væske fra vevet, når noe gjør at lymfesystemet ikke fungerer som det skal. Årsakene kan være flere. Den vanligste årsaken i den vestlige verden er hvis lymfeknuter fjernes i forbindelse med en kreftsykdom. 


Hvis lymfeknuter er fjernet, eller lymfesystemet har svakheter, kan man få lymfødem. Vi har flere hundre lymfeknuter i hele kroppen, men aller flest på hals, i armhulene og lyskene. Lymfesystemet ligger stort sett parallelt med blodårene, og har en viktig oppgave i å rense og å frakte slaggstoffer


Lymfedrenasje reduserer hevelse i vevet. En hoven arm, ben eller andre deler av kroppen kan være smertefull, føles tung og/eller redusere funksjon. 


Etter en manuell drenasje brukes kompresjon for å opprettholde og støtte kroppen i å frakte lymfen bort fra den delen av kroppen hvor hevelsen er. 


Lymfedrenasje viser også en god reduksjon i symptomer effekt hos dem som er rammet av lipødem - en tilstand hvor en type fettvev hoper seg opp noen steder på kroppen. Man er usikker på årsak, men det anses å være en betennelsestilstand i vevet. Det ses også å være en arvelig komponent. Også ved lipødem er kompresjon og aktivitet en god metode for å dempe smertene og bedre funksjon i hverdagen. 


Manuell lymfedrenasje har også vist effekt ved en del smertetilstander, som migrene og fibromyalgi.


Jeg er godkjent behandler i komplett fysikalsk lymferapi, og kan hjelpe og veilede deg i både lymfedrenasje, kompresjonsbehandling og aktivitet.

Meld deg på nyhetsbrevet for påfyll av kunnskap

og tilgang på ekstra tilbud!